VILLKOR

MÖNSTERVERKET OCH MONSTERVERKET.SE

Mönsterverket är ett registrerat varumärke hos Patent- och Registreringsverket.

Monsterverket.se är upphovrättsskyddad enligt svensk lag (Lag 1960:729). Även produkterna i butiken är skyddade under denna lag.

Vi försöker se till att all information på monsterverkets.se och i Mönsterverkets webbutik är riktig. På monsterverket.se gäller det all informativ text. I butiken gäller det priser, mått och information om produkterna. Dessvärre kan det bli fel ändå. Så snart vi blivit medvetna om felen kommer dessa att åtgärdas. Anser vi att ett sådant fel har påverkat din beställning I webshopen kommer vi att kontakta dig via de uppgifter du angett.

Vi kommer att göra vårt bästa för att kontrollera hemsidan på virus, men vi garanterar inte att webbplatsen är fri från virus eller annat skadligt innehåll. För din egen skull bör du se till att du har lämplig programvara och system för att söka efter virus och annat skadligt innehåll på internet.

Monsterverket.se och Mönsterverkets butik på monsterververket.se drivs av firma Eva Holfve och firma Ingrid Persson

Mail:
info (at) monsterverket.se

KÖPVILLKOR

Genom att acceptera dessa villkor intygar du att du är 18 år eller äldre eller har målsmans tillstånd att handla i Mönsterverkets webbutik. Du behöver ha en aktiv e-postadress och ett telefonnummer för att vi enkelt ska kunna nå dig.

Ett foto skiljer sig alltid från verkligheten. Detta innebär att du måste ta hänsyn till att färger och storlekar kan förvrängas något av fotot på produkten som visas i webbutiken och av din bildskärm. Du kan läsa om produkternas mått och storlek i produktbeskrivningarna. Bilderna i webbutiken är endast illustrationer och Mönsterverket gör sitt bästa för att dessa ska vara så nära verkligheten som möjligt.

Vi är beroende av våra underleverantörer för att vi ska kunna leverera din beställning. Därför förbehåller vi oss rätten att dra tillbaka en produkt när som helst om så behövs. Alla varor där betalning redan genomförts men inte levererats återbetalas omgående. Vi förbehåller oss rätten att dra tillbaka en produkt om produkten av någon anledning inte håller måttet.

Vill du som kund hos Mönsterverkets webshop använda din inhandlade produkt i kommersiellt syfte, skall detta föregås av diskussion med Mönsterverket.

BETALNINGSALTERNATIV

Vi debiterar dig för det pris som står på hemsidan just vid det tillfälle du lägger din order. Samtliga priser är inklusive svensk moms (25%).

PAYPAL
Du kan välja att finansiera din betalning från ditt PayPal-saldo eller via ett betal- eller kreditkort kopplat till ditt PayPal-konto. Ange ditt ordernummer som referens. För mer information gå till www.paypal.se.

Vi behandlar din order så snart vi ser att betalningen har kommit fram till vårt konto.

FAKTURA
Mönsterverkets webbutik har ingen fakturaavgift. Betalningsvillkor är 15 dagar. Vid sen betalning debiteras en påminnelseavgift på 50:- och en dröjsmålsränta på 15% av fakturans totalbelopp beräknad från första dagen efter förfallodag.

FÖRSKOTTSBETALNING TILL BANKGIRO
Du kan välja att betala din order direkt till vårt bankgiro. Ange ditt ordernummer som referens och betala till bankgironummer 726-1050. Vi behandlar din order så snart vi ser att betalningen har kommit fram till vårt konto.

Om du betalar från utlandet använder du dessa uppgifter:

IBAN: SE0860000000000490839118
BIC/Swift: HANDSESS

Vänligen ange ordernumret som referens. Vi behandlar din order så snart vi ser att betalningen har kommit fram till vårt konto.

LEVERANSVILLKOR

LEVERANSTID
Leveranstiden anges i respektive produkts informationstext. Skulle avvikelser från den angivna leveranstiden uppstå hör vi av oss via mail så snart vi har fått kännedom om detta. Skulle en oväntad leveransförsening uppstå så har du rätt att häva köpet.

FRAKTKOSTNAD
Du handlar alltid fraktfritt inom Sverige i Mönsterverkets webbutik. Vid leverans till andra länder kontaktas du av Mönsterverket för vidare information om fraktkostnader och leveranstider efter du lagt din order. Vill du ha information om detta innan du lägger din order maila info@monsterverket.se.

TRANSPORT
Mönsterverket skickar dina varor med Posten, Schenker eller DHL och meddelar dig via mail när ordern är skickad. Om varan skadas under transporten är Mönsterverket betalningsansvarig. Du måste dock meddela oss inom 14 dagar från det att du mottagit din order. Skulle varan av någon anledning inte komma fram till dig så har du 7 dagar på dig meddela oss, beräknat från det att du mottagit mail om att din order är skickad.

Om varan skadas eller kommer bort då du returnerar den är du betalningsansvarig.
 Får vi tillbaka paket som inte lösts ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig via faktura för samtliga kostnader som uppstår i samband med en sådan retur. Betalning av fakturan skall ske faktura inom 15 dagar från fakturadatum.

ÅNGERRÄTT
Som kund hos Mönsterverkets webbutik har du rätt att ångra ett köp inom 14 dagar från den dag du tog emot varan. Meddelande om retur ska skickas till oss via e-postadressen info@monsterverket.se senast 14 dagar från mottagandet av varan. Kontakta alltid oss innan du returnerar varan. Meddelandet om retur till e-postadressen info@monsterverket.se skall innehålla följande information:
1) Ordernummer
2) Fakturanummer
3) Namn på de produkter du vill returnera
4) Orsak till retur

OBS! Invänta bekräftelse från oss via mail innan du returnerar varan. Återbetalning sker snarast efter att vi mottagit och godkänt returnerad produkt. Ange alltid din banks namn, clearingnummer och kontonummer för återbetalning.

RETUR
Var noga med att förpacka varan ordentligt, använd den ursprungliga produktförpackningen samt ett skyddande transportemballage, likvärdigt det som varan levererades i till dig.
 Returnera varan till Mönsterverket. Tänk på att du står för risken om produkten skadas eller försvinner när den fraktas tillbaka till oss. Sätt inga adresslappar direkt på varans förpackning utan lägg originalkartongen i en annan förpackning. Du måste själv bekosta returporto. Om varan är av ett större värde rekommenderar vi att transporten försäkras. Mönsterverket kommer inte att lösa ut paket mot postförskott. Spara ditt inlämningskvitto – tänk på att du ansvarar för returförsändelsen. Läs även under rubriken TRANSPORT

PERSONUPPGIFTSHANTERING

Enskild firma Eva Holfve och enskild firma Ingrid Persson som äger och driver Mönsterverket kommer inte att dela med sig av dina personuppgifter eller adress och e-postuppgifter till något annat företag. Personuppgifter som du lämnar via vår hemsida kommer endast att användas för att kunna skicka information till dig i samband med beställningar, frågor eller bekräftelser av order. 
Du som konsument har rätt att begära:
 utdrag av registrerade uppgifter, att registrerade uppgifter ändras, att registrerade uppgifter raderas.
 Kontakta oss via e-postadressen info@monsterverket.se om du är i behov av något av detta.

FORCE MAJEURE

Mönsterverket och de under varumärket ingående bolagen Enskild firma Eva Holfve samt Enskild firma Ingrid Persson kan inte hållas ansvarigt för förseningar eller brister i våra åtaganden om förseningen eller bristen orsakas av en händelse bortom vår kontroll.

TVIST

Vid en eventuell tvist kommer Mönsterverket att använda sig av Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.