Kuddfest Östlingh och Schedin

VÄLKOMNA!

Lördag den 28 mars är det Kuddfest hos Östlingh & Schedin i det gamla spinneriet i Lindome. Kom och fira vår nya kollektion Overflow och samarbetet mellan Mönsterverket och butiken.

Alla våra produkter kommer finnas till försäljning!

Kramar! // Mönsterverket

2015-03-18 - 18:13

Löftadalen workshop inspiration Mönsterverket

Det rivs, klipps, målas, limmas, broderas, spacklas, kläs in och byggs på Löftadalens folkhögskola. Här kreerar eleverna under tidspress för tredje året i rad.

Löftadalen workshop inspiration Mönsterverket

Löftadalen workshop inspiration Mönsterverket

Löftadalen workshop inspiration Mönsterverket

2015-02-25 - 15:05
  • Jag tror att Arbetarrörelsens folkhögskolor i Göteborg (Järntorget) och Viskadalen (Seglora) skulle uppskatta Ert kreativa koncept. Vet Ni förresten att Löftadalens landskommun existerade i hundratals år fram till år 1974 då Kungsbacka via riksdagsbeslut tog över alla de vackra omgivningarna. Inte minst Åsa, Frillesås och Fjärås.

    2015-02-26 - 17:21
  • Tack för tipset!
    Nej det visste vi inte. Det är verkligen vacker natur där omkring. Själva folkhögskolan har en fantastisk utsikt där de ligger högt uppe på klipporna med milsvid utsikt över havet med alla kobbar och skär.

    2015-03-03 - 10:49

Hemkomna från Formex och det är dags att sammanfatta våra upplevelser. Vi fick mycket positiv uppmärksamhet på mässan från alla möjliga håll. Ovan syns ett par skärmdumpar från en intervju från Formex Studio där Trenduställningens skapare Niklas Hansen och Sasa Antic (tyvärr blev inte stavningen av hans namn helt korrekt här…) pratar om sina favoriter. Båda verkade gilla våra kuddar skarpt vilket vi är mycket glada över! Här kan ni se hela intervjun med dessa båda trevliga herrar!

Lotta Ahlvar, som stod för trendspaningen som ligger till grund för Formex trendutställning ville också passa på att nämna oss. Läs artikeln om Lotta Ahlvars 9 Formexfavoriter här. Mönsterverket står som nr 4, inte så illa tycker vi! Även Alcros trendspanare fastnade för oss, vilket du kan läsa om här. Förutom dessa finfina beskrivningar av kollektionen Overflow så är vi glada över alla besökare som passade på att stanna upp och prata med oss i vår monter och som gjorde våra dagar på Formex så givande.

Förutom alla glada tillrop och positiva kommentarer kring både vår kollektion och vår monter så är vi också glada att vi fick med oss Ida Linde till Formex. Ida var vår praktikant när vi drog igång projektet kring kollektionen Overflow och deltog i trendspaning, research och framförallt i skapandet av mönstret Obverse. Mönstret Obverse, som Ida håller i bilden ovan, fick mycket beröm av våra monterbesökare och det är så kul att Ida var med och kunde suga åt sig cred för detta. Tack Ida för allt slit med körning, monterbygge, säljarbete och framförallt tack för att du var med i skapandet av Overflow! Vi och ni lär se mer av Ida i framtiden men tills dess kan ni hålla koll på henne och hennes arbete här.

Till sist vill jag passa på att nämna att Overflow nu finns att köpa i vår webbutik! Både som kuddar i två storlekar och även som affischer. Välkommen att shop til’ u drop!

2015-01-21 - 16:30

Formex kaffe med Búk Overflow Mönsterverket

Kontakter knyts! Idag bjöd vi in grannarna på fika. I sin monter visar de en prototyper av lampor, skärmarna görs av en komposit med spill från träindustrin. Kolla in deras hem sida: Múk.

formex plasticana

Sen kan jag inte mer än hålla med Lotta Ahlvar. De här stövlarna är det snyggaste på hela mässan!.

2015-01-16 - 21:54

Formex trendlista Lotta Ahlvar Mönsterverket fjärdeplats

Hej! Nu har första dagen passerat och vi har lanserat Overflow. Och vet ni? Den går hem! Godisar och foldrar delas ut till höger och vänster. Det är kul att se att till och med moderådets Lotta Ahlvar har fattat grejen! Vi är nr fyra i hennes trendspaning på Aftonbladet. Vidare har vi fyra kuddar med i trendutställningen (högra hörnet). Kul första dag! PS. Här kan ni spana vidare på kollektionen.

Formex trendutställningen Overflow mönsterverket

Vidare kör vi lite trendspaning från Ida. Först ser ni krukor från Kähler, nr två är askar från Tove Adman och sist har ni lunchlådor från Bento Box

Formex

Formex

Formex

2015-01-14 - 22:59